Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, sa gaseasca criterii transparente si clare pe baza carora sa fie disponibilizati angajatii de care Posta Romana nu mai are nevoie, adaugand ca, in opinia sa, printre cei vizati trebui sa se afle cei angajati pe criterii politice.
Solicitarea a fost adresata in sedinta de guvern.

"Sigur va trebui facuta o restructurare. Vor fi oameni care nu mai au cum sa ramana, pentru ca nu e nevoie, insa cel mai important, domnule ministru, va rog, sa discutati criteriile pe care se fac disponibilizarile. Cei care au venit pe criterii politice cred ca trebuie sa plece. Trebuie sa gasiti acele criterii. Oricum nu vor fi acceptate de toata lumea, dar trebuie sa fie cat mai transparente si cat mai clare", i-a spus Ponta ministrului.

El a sustinut faptul ca Guvernul doreste sa gaseasca o "solutie realista" si nu una care sa pacaleasca oamenii.
"Nu vreau sa-i pacalim pe oameni, vreau sa le spunem foarte clar ca, din 2009 incoace, cand compania a trecut pe pierdere sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de oameni, in conditiile in care activitatea Postei, ca de altfel in toata lumea si in toata Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare", a explicat premierul.

Referitor la nemultumirile angajatilor Postei Romane, Ponta si-a aratat solidaritatea cu acestia, dar a tinut sa sublinieze ca actiunile lor de protest nu trebuie sa aduca prejudicii pensionarilor.

"Sunt solidar, ii inteleg pe oameni. Nu inteleg si nu cred ca e corect sa se blocheze pensiile, pentru ca pensionarii nu au absolut nicio vina", a spus Ponta.

Totodata, premierul le-a spus ministrilor ca este nevoie ori de gasirea unui investitor privat de care Posta Romana ar avea nevoie, ori de restructurarea institutiei, astfel incat aceasta nu doar sa-si continue activitatea, ci sa aiba si o activitate care sa nu mai "produca pierderi".

Peste 1.500 de postasi din 21 de oficii din Bucuresti au intrerupt lucrul, luni si marti, nemultumiti ca managementul Postei Romane vrea sa impuna un numar de zile neplatite si sa reduca programul de lucru pentru toti salariatii.

Liderul sindical Matei Bratianu a declarat ca Posta Romana ar putea sa disponibilizeze in acest an un numar de 4.000 de salariati, din totalul de 32.000, ca urmare a scaderii volumului de prestatii postale, numarul fiind estimativ si calculat in baza normativului de activitate din 2011.

Marti, premierul Ponta a declarat ca problemele angajatilor de la Posta Romana sunt de inteles, dar este inadmisibil ca acestia sa se razbune pe pensionari, mai ales ca societatea mai traieste in special doar pentru ca Guvernul plateste pensiile prin intermediul postei, si a avertizat ca pensiile pot fi platite si prin card.

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Posta, care este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania avand 32.124 angajati, conform datelor transmise Ministerului Finantelor Publice.

Autoritatile vor sa privatizeze in acest an operatorul national postal, pentru care asteapta oferte pana la 28 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri