Anul trecut, Cora a deschis doua hipermarketuri noi, in Bucuresti si Bacau.

Pentru acest an, retailerul are in plan deschiderea centrului comercial din Constanta, la sfarsitul lunii iulie, a hipermarketului din Ploiesti, in octombrie, si lansarea oficiala a magazinului online coradrive.ro, in toamna, nefiind stabilita inca o data exacta. Cele doua deschideri planificate in acest an vor crea 600-700 locuri de munca noi. In prezent, reteaua de hipermarketuri are peste 4.000 de angajati.

Cora Romania are in acest moment zece magazine, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase in provincie, la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Citeste si:

Obiectivul companiei este ca pe termen mediu si lung sa deschida 15-20 de magazine, adaptandu-le dupa potentialul clientilor din zona respectiva.

De altfel, anul trecut Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora in Romania.

Printre pricipalii competitori ai Cora se numara retailerii Carrefour, Auchan, Real si Kaufland.