Reteaua franceza de hipermarketuri Cora va deschide in aceasta vara centrul comercial din Constanta, cu o suprafata de 18.000 metri patrati, din care 80% este deja inchiriata, investitia fiind de 58 de milioane de euro, transmite agentia Mediafax.
Centrul va include un hipermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine, a anuntat promotorul proiectului, firma de consultanta imobiliara CBRE Romania.

"Cu cateva luni inainte de deschidere, am securizat in galerie nume importante din toate domeniile ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store", a declarat Luiza Moraru, head of retail department CBRE.

Pana in prezent, CBRE a semnat si agreat contracte pentru aproape 80% din spatiile comerciale disponibile in Cora Constanta.

Anuntat initial sub denumirea Corall, constructia centrului comercial a inceput in primavara lui 2012, termenul de finalizare fiind programat pentru luna iunie a acestui an.

Potrivit informatiilor anuntate de companie in 2011, momentul in care a fost anuntata investitia, proiectul urma sa aiba un hipermarket Cora de 8.500 metri patrati, o galerie comerciala de 25.000 de metri patrati, un cinematograf si un food-court.

In Constanta mai sunt patru centre comerciale, respectiv Maritimo, Tom, City Park si Tomis.

Cora Romania are in acest moment zece magazine, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase in provincie, la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Compania, detinuta de retailerul belgian Louis Delhaize Group, are in plan pentru 2013 deschiderea a doua hipermarketuri, la Constanta si Slobozia, iar pentru 2014 altele in Brasov si Ploiesti. Obiectivul companiei este ca pe termen mediu si lung sa inaugureze circa 15-20 de magazine, adaptandu-le dupa potentialul clientilor din zona respectiva.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat anul trecut ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului belgian pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri