Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi de 18,8 milioane lei, in scadere cu 17,5% fata, in timp ce cifra de afaceri s-a prabusit la 5,2 milioane lei, de la 81,6 milioane lei, informeaza Mediafax.

Compania, intrata in insolventa in luna aprilie, a consemnat in intervalul analizat venituri de 28 milioane de lei (6,4 milioane euro), de 2,7 ori mai mici, reiese dintr-un raport al companiei.

Cheltuielile combinatului au scazut de 2,1 ori, de la 99,9 milioane lei la 46,8 milioane lei.

Mechel Campia Turzii are datorii catre firme afiliate in valoare de 454,1 milioane lei (103,6 milioane euro).

Combinatul din Campia Turzii, alaturi de companiile Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, a facut parte pana in luna februarie din grupul siderurgic rus Mechel.

Mechel a vandut toate companiile din Romania catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa, pentru suma simbolica de 230 de lei.

In perioada iunie 2012-aprilie 2013, la Mechel Campia Turzii au fost disponibilizate colectiv, in mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel ca in combinat au mai ramas aproximativ 300 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si