Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi de 18,8 milioane lei, in scadere cu 17,5% fata, in timp ce cifra de afaceri s-a prabusit la 5,2 milioane lei, de la 81,6 milioane lei, informeaza Mediafax.
Compania, intrata in insolventa in luna aprilie, a consemnat in intervalul analizat venituri de 28 milioane de lei (6,4 milioane euro), de 2,7 ori mai mici, reiese dintr-un raport al companiei.

Cheltuielile combinatului au scazut de 2,1 ori, de la 99,9 milioane lei la 46,8 milioane lei.

Mechel Campia Turzii are datorii catre firme afiliate in valoare de 454,1 milioane lei (103,6 milioane euro).

Combinatul din Campia Turzii, alaturi de companiile Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, a facut parte pana in luna februarie din grupul siderurgic rus Mechel.

Mechel a vandut toate companiile din Romania catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa, pentru suma simbolica de 230 de lei.

In perioada iunie 2012-aprilie 2013, la Mechel Campia Turzii au fost disponibilizate colectiv, in mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel ca in combinat au mai ramas aproximativ 300 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri