22 Mai 2013

De ce beau ardelenii bere? Cred ca previne aparitia pietrelor la rinichi



Peste 70% din ardeleni cred ca un consum moderat de bere poate preveni aparitia pietrelor la rinichi, iar un sfert cred ca berea poate fi considerata o sursa naturala de vitamine de tip B, releva rezultatele unui studiu comandat de Asociatia Berarii Romaniei, scrie Mediafax.

Directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu, a declarat ca un studiu comandat anul trecut de asociatie arata ca "doua treimi dintre ardeleni beau bere cand se intalnesc pe terasa cu prietenii si o prefera pentru proprietatea sa de a hidrata organismul".

"Peste 70 la suta dintre ardelenii care iubesc berea cred ca un consum moderat de bere poate preveni aparitia pietrelor la rinichi. Aproape o treime din consumatorii ardeleni de bere o prefera pentru ca este fabricata din ingrediente naturale, iar un sfert cred ca berea poate fi considerata o sursa naturala de vitamine de tip B. De asemenea, 40 la suta dintre ardelenii consumatori de bere au afirmat ca berea nu lipseste din frigider pe perioada verii", a spus Bratu.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.024 de persoane, in perioada mai-iunie 2012.



Citeste si