Telefoanele mobile reprezinta cea mai importanta directie in viitorul apropiat in recrutarea de personal, a spus Calin Fusu, CEO BestJobs, in cadrul conferintei HR 2.0 organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs si Signal Iduna.
“Ar trebui in loc sa procesam hartii, ar trebui sa interactionam cu oameni care ne plac. Sa ne folosim de tehnologie pentru a ne aloca timpul doar cu candidatii cu sanse mari de angajare”, afirma Calin Fusu.

Cea mai importanta directie o reprezinta telefoanele mobile, care vor schimba in viitorul apropiat modul in care companiile recruteaza.

“Tinerii nu isi vor mai cumpara laptopuri, ci vor accesa site-urile de recrutare de pe tableta sau telefoanele mobile. Vom dezvolta foarte mult aplicatiile pentru mobile”, declara Fusu.

Potrivit acestuia, interviul video preinregistrat poate reprezenta o alta optiune pentru companii. “Este o tehnologie care va va ajuta sa nu chemati 100 de oameni la un interviu, cand de fapt va intereseaza doar 10 candidati”, considera CEO-ul BestJobs.

Chiar daca acum cativa ani recrutarea prin social media s-a bucurat de popularitate, in prezent doar platforma LinkedIn mai prezinta credibilitate.

“Recrutarea pe social media a fost pe val, insa nu s-a materializat foarte bine decat in cazul LinkedIn. Pe Facebook sunt mai multe poze cu pisici decat joburi”, adauga Fusu.

Sursa foto: Fotografiiprofesionale.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri