“Ar trebui in loc sa procesam hartii, ar trebui sa interactionam cu oameni care ne plac. Sa ne folosim de tehnologie pentru a ne aloca timpul doar cu candidatii cu sanse mari de angajare”, afirma Calin Fusu.

Cea mai importanta directie o reprezinta telefoanele mobile, care vor schimba in viitorul apropiat modul in care companiile recruteaza.

“Tinerii nu isi vor mai cumpara laptopuri, ci vor accesa site-urile de recrutare de pe tableta sau telefoanele mobile. Vom dezvolta foarte mult aplicatiile pentru mobile”, declara Fusu.

Potrivit acestuia, interviul video preinregistrat poate reprezenta o alta optiune pentru companii. “Este o tehnologie care va va ajuta sa nu chemati 100 de oameni la un interviu, cand de fapt va intereseaza doar 10 candidati”, considera CEO-ul BestJobs.

Citeste si:

Chiar daca acum cativa ani recrutarea prin social media s-a bucurat de popularitate, in prezent doar platforma LinkedIn mai prezinta credibilitate.

“Recrutarea pe social media a fost pe val, insa nu s-a materializat foarte bine decat in cazul LinkedIn. Pe Facebook sunt mai multe poze cu pisici decat joburi”, adauga Fusu.

Sursa foto: Fotografiiprofesionale.ro