Schema de finantare va fi stabilita pana la inceperea lucrarilor, a declarat directorul general al ELCEN, Dan Stefan Cetacli, intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Constructia ar urma sa inceapa in cel mult un an si jumatate si sa fie finalizata in maximum trei ani de la lansarea lucrarilor.
ELCEN urmeaza sa treaca de la Ministerul Economiei la Primaria Capitalei, ca urmare a fuziunii cu furnizorul de energie termica RADET.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, unitatea de la Fantanele va fi operata de o firma care se va desprinde din ELCEN, in urma divizarii. Marubeni va fi actionarul majoritar al acelei firme.

Cetacli a adaugat ca la noua unitate de productie a energiei vor fi create intre 150 si 250 locuri de munca.

Potrivit lui Cetacli, acest proiect va aduce o contributie importanta in sistem, avand in vedere ca au fost puse in functiune in ultima perioada multe unitati de productie a electricitatii din surse regenerabile.

Presedintele Marubeni Europower, Hiroshi Tachigami, prezent la conferinta, a afirmat ca Marubeni ar vrea sa participe si in alte proiecte energetice in Romania, precum centrale electrice pe carbune si chiar unitati nuclearelectrice.