Grupul de inginerie energetica EnergoBit din Cluj-Napoca a sistat investitiile in constructia de parcuri de productie a energiei fotovoltaice, din cauza modificarii legislatiei in domeniu, a declarat, potrivit Mediafax, Stefan Gadola, unul dintre fondatorii grupului.
"Perceptia noastra este ca prin noua legislatie se doreste stoparea unor astfel de investitii. Noi nu ne putem opune. Sunt riscuri prea mari", a afirmat Stefan Gadola (foto).

El a mai spus ca EnergoBit intentiona sa dezvolte mai multe parcuri fotovoltaice, puse acum "pe hold, dar fara mari sperante", si ca va cauta alte oportunitati in Romania.

Guvernul acorda producatorilor de energie regenerabila un ajutor sub forma certificatelor verzi. In luna iunie Executivul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede, printre altele, amanarea, in perioada 1 iulie 2013-1 ianuarie 2018, a unui numar de certificate verzi, in functie de tehnologia folosita la producerea electricitatii.

Potrivit ordonantei de urgenta, energia eoliana va primi, in perioada respectiva, un certificat verde, in loc de doua, iar energia fotovoltaica va primi patru in loc de sase. Totodata, energia produsa in centrale fotovoltaice situate pe terenuri agricole nu mai primesc certificate verzi.
Asociatiile companiilor din domeniu au avertizat de mai multe ori ca modificarea legislatiei va determina oprirea unor investitii in productia de energie regenerabila, estimate la peste 3 miliarde de euro.

EnergoBit a fost infiintat in 1990, fiind specializat in domeniul echipamentelor si lucrarilor pentru industria energetica. Fondul polonez de investitii Innova Capital a preluat, la finalul anului trecut, 53% din capitalul EnergoBit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri