Potrivit ministrului transporturilor din Croatia, Sinisa Hajdaš Dončić, in prezent exista trei oferte pentru preluarea HZ Cargo: compania romaneasca Feroviara din grupul Grampet, Rail Cargo Austria si firma AWT din Cehia.

“Pot spune doar ca oferta romaneasca satisface conditiile. Conditiile noastre sunt de a prelua garantiile Ministerului de Finante pentru imprumutul de circa 600 de milioane si sa plateasca statului imediat 210-230 milioane kuna, sa adauge la fondul de investitii 150 de milioane si inca 70 de milioane de euro sa distribuite catre lichiditatile curente si plata salariilor. Putem spune ca valoarea a 75% din actiunile companiei ar fi de aproximativ 1,1 miliarde de dolari”, a declarat Hajdaš Dončić.

Grup Feroviar Roman, companie controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator al procesului de privatizare la 20 iunie, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.