Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca Victor Ponta, ca ministru interimar al Transporturilor, trebuie sa clarifice procesul de privatizare a CFR Marfa si de ce managementul privat nu poate functiona la societatile unde Ministerul Transporturilor este proprietar, conform Mediafax.
"Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, trebuie sa clarifice pentru opinia publica procesul de privatizare a CFR Marfa, lasat in ceata totala de catre fostul ministru Relu Fenechiu, pe care acum domnul Ponta si domnul Crin Antonescu il lauda ca fiind un ministru foarte competent", a spus Stolojan.

In opinia sa, ministrul interimar al Transporturilor va trebui sa clarifice pentru opinia publica si pentru pietele de capital de ce managementul privat nu poate functiona la societatile, la companiile din administrarea sau unde Ministerul Transporturilor exercita calitatea de proprietar – CFR SA, compania care administreaza infrastructura feroviara, si Tarom.

"Domnul Ponta trebuie sa explice de ce interesele de partid ale USL nu lasa managementul privat sa poata functiona in aceste companii, de ce in Romania orice metoda a economiei de piata nu functioneaza atunci cand e promovata de catre guvern asa cum trebuie", a declarat Stolojan.

Pe de alta parte, acesta a spus ca in cazul fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu justitia isi va urma mai departe cursul.

"Deranjanta este insa pozitia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu si a altor colegi din USL, care incearca sa ne demonstreze cat de competent a fost acest ministru, cand, de fapt, sunt lucruri care s-au petrecut sub coordonarea Ministerului Transporturilor si ridica mari semne de intrebare pentru investitorii straini, ca procesul de privatizare al CFR Marfa sau ca esecul, imposibilitatea managementului privat la o serie de companii care tin de acest minister", a conchis Theodor Stolojan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri