"Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, trebuie sa clarifice pentru opinia publica procesul de privatizare a CFR Marfa, lasat in ceata totala de catre fostul ministru Relu Fenechiu, pe care acum domnul Ponta si domnul Crin Antonescu il lauda ca fiind un ministru foarte competent", a spus Stolojan.

In opinia sa, ministrul interimar al Transporturilor va trebui sa clarifice pentru opinia publica si pentru pietele de capital de ce managementul privat nu poate functiona la societatile, la companiile din administrarea sau unde Ministerul Transporturilor exercita calitatea de proprietar – CFR SA, compania care administreaza infrastructura feroviara, si Tarom.

"Domnul Ponta trebuie sa explice de ce interesele de partid ale USL nu lasa managementul privat sa poata functiona in aceste companii, de ce in Romania orice metoda a economiei de piata nu functioneaza atunci cand e promovata de catre guvern asa cum trebuie", a declarat Stolojan.

Pe de alta parte, acesta a spus ca in cazul fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu justitia isi va urma mai departe cursul.

"Deranjanta este insa pozitia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu si a altor colegi din USL, care incearca sa ne demonstreze cat de competent a fost acest ministru, cand, de fapt, sunt lucruri care s-au petrecut sub coordonarea Ministerului Transporturilor si ridica mari semne de intrebare pentru investitorii straini, ca procesul de privatizare al CFR Marfa sau ca esecul, imposibilitatea managementului privat la o serie de companii care tin de acest minister", a conchis Theodor Stolojan.