Primul Ministru a declarat, la sedinta de guvern ca este „foarte ingrijorat” in ceea ce priveste conflictul de munca de la Romatsa. "Referitor strict la Transporturi sunt foarte ingrijorat si vad conflictul de munca de la Romatsa, sper sa avem azi, maine, cand decide presedintele un nou ministru al Transporturilor, care prima problema va avea sa rezolve problema de la Romatsa, pentru ca nu este normal sa sufere pasagerii", a comentat premierul, scrie Mediafax.

Victor Ponta si-a exprimat speranta ca „prin dialog, intre noul ministru si sindicalistii de la Romatsa vom gasi solutii ca sa nu mai apara niciun fel de probleme de acest gen”. Premierul Ponta a declarat recent ca a revenit la presedintele Iohannis cu nominalizarea pentru conducerea Ministerului Transporturilor. "Am transmis presedintelui si vineri o revenire apropo de numirea de la Transporturi. Sunt convins ca dupa ce vine in tara va avea o pozitie", a precizat premierul, la finalul sedintei coalitiei.

Iohannis nu a semnat inca propunerea pentru postul de ministru al Transporturilor, premierul nominalizandu-l pe Mihai Fifor, dupa demisia lui Ioan Rus din 11 iunie. In 21 iunie, premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor. Fifor este presedintele Comisiei pentru transporturi si energie din Senat, dar face parte si din Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, din iulie 2013.