Banca Transilvania a acordat un credit de aproape 40 milioane lei (peste 9 milioane euro) companiei de morarit si panificatie Pambac Bacau, care va folosi banii pentru investitii in reteaua de magazine si modernizarea liniilor de fabricatie, scrie Mediafax.

Prezenta pe piata din anul 1968, Pambac este o firma cu capital integral romanesc care are in portofoliu marci precum Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Ador, Puufuulet si Megafort.

La inceputul acestui an, familia Grigoriu, proprietarii traderului de ingrasaminte Comfert, si omul de afaceri Anton Gutu, care detine traderul de cereale Popasul Trebes, au preluat compania de morarit, panificatie si paste, tranzactie aprobata de Consiliul Concurentei. Anterior, producatorul de paine a fost detinut de membrii Consiliului de Administratie, compania fiind privatizata la inceputul anilor 1990 prin metoda MEBO, proces prin care actiunile au fost distribuite angajatilor.

Pe langa productie, Pambac detine in Bacau si o retea de 13 magazine alimentare sub brandul Pambac.

Anul trecut, potrivit datelor de pe site-ul companiei, cifra de afaceri a Pambac a scazut cu 23,4% fata de 2011, la 119,9 milioane lei, iar numarul angajatilor a fost redus de la 605 la 533.

Potrivit informatiilor Banca Transilvania, banca are o cota de piata de 15% in judetul Bacau, in functie de active, 17 sedii si peste 56.000 de clienti, persoane fizice si companii.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bani pentru IMM-uri: BT se alatura fondului de private equity MC Fund