Directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Adrian Campurean, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca a demisionat din functie, in principal din cauza subfinantarii institutiei, al carei buget pe 2013 este cu 25 la suta mai mic decat cel propus de regie.
"Am demisionat, principala problema fiind subfinantarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti, astfel ca eu consider ca nu pot sa asigur managementul si nu pot sa-mi indeplinesc obiectivele propuse. Bugetul aprobat este cu 25 la suta mai mic decat suma pe care am solicitat-o", a declarat, joi, pentru Mediafax, Adrian Campurean, care a precizat ca si-a inaintat demisia din functie miercuri seara.

Potrivit reprezentantilor RATB, bugetul regiei pe 2013 este de 420 de milioane de lei. Bugetul Capitalei a fost adoptat la sfarsitul lunii aprilie.

Campurean a mai precizat ca, in urma cu o luna, au fost purtate discutii prin care s-a solicitat o rectificare pozitiva a bugetului regiei si alocarea unei sume mai mari in trimestrul al III-lea, insa "pana in prezent nu s-a intamplat nimic".

"Avem un deficit de lichiditati de 60 de milioane de lei, reprezentand plati catre furnizori care deja au inceput sa perceapa penalitati asupra sumelor pe care le au de incasat", a mai aratat Campurean.

Purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, a declarat, joi, ca noul director general interimar al regiei este Valeriu Bunea, "un specialist care a ocupat in trecut functia de director de exploatare".

Tot joi, reprezentantii Sindicatelor Transportatorilor din Bucuresti, din care fac parte si aproxiamtiv 9.500 de angajati ai RATB, au sustinut o conferinta de presa pe tema nemultumirilor din interiorul institutiilor.

Potrivit liderului sindicalistilor RATB, Vasile Petrariu, anul acesta regia se afla intr-o "situatie fara precedent, pentru ca peste 3.500 de oameni trebuie dati afara pana la sfarsitul anului pentru ca regia sa functioneze".

"Daca pana cel mai tarziu luna septembrie nu se face o rectificare pozitiva prin care sa se dea diferenta de bani care s-a taiat la votrea bugetului, RATB-ul va intra in colaps, daca nu cumva acest lucru se pregateste, pentru ca se pregateste transformarea in societate comerciala si atunci probabil ca este foarte comod pentru unele persoane ca institutia sa fie intr-o situatie fara iesire, cu datorii care in momentul de fata sunt de peste 70-80 de milioane de euro", a declarat, joi, Vasile Petrariu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri