Kaufland deschide la jumatatea lui august al treilea magazin din Ploiesti

Kaufland Romania va deschide la mijlocul lunii august al treilea hipermarket in Ploiesti si vrea sa-si extinda reteaua nationala cu inca 3-4 magazine pana la sfarsitul anului, investitia medie intr-o unitate ridicandu-se la 6-9 milioane euro, au declarat pentru Mediafax reprezentantii retailerului.

"De la inceputul anului si pana in prezent, Kaufland Romania a deschis patru noi magazine in orasele Pascani, Falticeni, Radauti si Galati. Cel de-al treilea magazin Kaufland din Ploiesti str. Democratiei se va deschide pentru clienti la mijlocul lunii august. Pana la sfarsitul acestui an avem in plan inca 3-4 magazine noi", spun oficialii Kaufland.

Astfel, la sfarsitul acestui an, reteaua Kaufland va numara 90 de hipermarketuri. In 2012, compania a deschis 10 magazine noi, incheind anul cu 81 de unitati.

Kaufland este cel mai mare retailer din Romania, dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry si Carrefour. Anul trecut, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifra de afaceri neta de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Metro Cash & Carry Romania a avut anul trecut vanzari de 1,018 miliarde euro, cu 4% mai mici decat in 2011, iar cele ale Carrefour s-au situat la 4,28 miliarde lei (962 milioane euro), cu 6,37% mai mari.

Kaufland a deschis primul magazin in Romania in anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri