Grupul elen Sarantis, proprietarul producatorului de cosmetice Elmiplant, a inregistrat in primul semestru pe piata romaneasca o cifra de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare fata de perioada similara din 2012, potrivit datelor companiei, scrie Mediafax.
In aceeasi perioada, profitul EBIT (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) a fost de 680.000 euro, in crestere cu 53,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.

Rezultatul din Romania a reprezentat in perioada analizata 14,19% din afacerile totale ale grupului, de 115,77 milioane euro.

Anul trecut, afacerile grupului elen in Romania au scazut cu 3% anul trecut, la 34,37 milioane de euro. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Sarantis Romania a obtinut in 2012 un profit net de 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro), cu 2% mai mare comparativ cu nivelul castigului din 2011. Compania are 316 angajati.

Sarantis activeaza in Romania din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit in 2005 Sarantis Romania. Compania detine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru ingrijirea casei si auto, alimente pentru animalele de companie si suplimente alimentare.

In 2007, Sarantis a preluat, prin intermediul diviziei din Romania, producatorul cosmeticelor Elmiplant, pentru 6,5 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri