O evolutie pozitiva a economiei, oricat de pesimist sau rezervat ar fi scenariul, vom avea cu siguranta pana la finele anului, crede Gilda Lazar, director corporate affairs&communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria.
“Am putea atinge si prognozele optimiste daca vom mari rata de absorbtie a fondurilor europene, vom continua sa investim in infrastructura si daca nu vom cheltui banii cu proiecte populiste. Observati ca avem destui de daca. Ar mai fi un <<daca>> si referitor la pastrarea unei politici fiscale coerente, extrem de importanta pentru mediul de business si, implicit, pentru cresterea economica”, spune Gilda Lazar.

Aceasta adauga faptul ca in 2013 exista mai multe motive pentru care putem fi “mai increzatori”.

“In 2012 situatia era intrucatva diferita, pentru ca instabilitatea politica reprezenta un factor de deteriorare a indicatorilor economici. In plus, cresterea economica din 2012 la sase luni a fost mai mica decat in 2013, iar pe tot anul de sub 1%”, sustine Lazar.

In opinia sa, cresterea PIB de 1,7% in primul semestru este “mai sanatoasa” bazandu-se pe o structura macroeconomica echilibrata, evolutia inflatiei in linie cu prognozele anterioare ale BNR, un curs valutar relativ stabil, exporturi in crestere.

“Bancile sunt inca prudente, dar BNR a decis reducerea dobanzii de politica monetara la 4,5% de la 5%, deci este de asteptat si o impulsionare a creditarii si o crestere a consumului”, a mai spus Gilda Lazar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri