Scaderi ale vanzarilor Holcim: diminuare de 0,7% pe ciment si de 27,7% pe agregate

Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale Holcim Romania a scazut cu 0,7% in primul semestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp la agregate operatiunile din Romania ale grupului elvetian au consemnat un declin de 27,7%.

Pretul cimentului comercializat de Holcim in Romania a crescut cu 3,1% in intervalul analizat, potrivit unui raport al producatorului elvetian de materiale de constructii, relateaza Mediafax.

Pe segmentul agregatelor, Holcim Romania a operat o scadere de 15,8% a pretulurilor de vanzare.

Dupa primele trei luni, volumul vanzarilor de ciment si clincher ale Holcim Romania inregistrase un avans de 8,3%, in vreme ce agregatele au avut un declin de peste 9%.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 15 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti.

La nivel de grup, vanzarile de ciment s-au redus in primul semestru cu 3,6%, la 68,6 milioane tone, iar livrarile de agregate au scazut cu 7,2%, la 69,4 milioane tone.

In valoare, vanzarile nete ale grupului elvetian s-au diminuat cu 5,1% in primul semestru, la 9,6 miliarde franci elvetieni (7,8 miliarde euro), dar profitul net a crescut cu aproape 50%, la 571 milioane franci (462 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri