Fabrica din Milanovac, oras situat la doua ore de capitala Serbiei, Belgrad, produce ambalaje pentru peste 200 de clienti, iar 70% din productie este destinata exporturilor. Potrivit directorului fabricii, Jovan GligorijeviŠ, Tetra Pak a investit peste 8 milioane de euro in dezvoltare unitatii de productie din Milanovac, care este, practic, unul dintre ce mai importanti exportatori din Serbia.

Productia s-a dublat in ultimii doi ani, astfel incat 1,9 miliarde de ambalaje au iesit pe portile fabricii din Serbia anul trecut. Printre clientii fabricii din Serbia se numara si sapte dintre cei mai importanti jucatori din piata laptelui romaneasca: Lactalis, FrieslandCampina, Lactag, Ilvas, Simultan, Prodlacta, Albalact.

“Piata romaneasca are un mare potential avand in vedere consumul per capita la suc si lapte. Anul acesta vedem o evolutie constanta si la lapte si la suc. Consumul s-a aplatizat. 2013 este cel mai rau an din criza pentru consum si vedem deja semnele unei cresteri de cateva procente”, afirma Catalina Siriteanu, director de maketing in cadrul Tetra Pak.

Consumul mic de lapte ambalat per capita situeaza Romania pe ultimele locuri din Europa, cu o medie de 12 litri de persoana, de aproximativ 5 ori mai putin decat tari precum Croatia sau Slovenia, conform unui studiu Euromonitor.

Olympus investeste peste 20...
Citeste si: Olympus investeste 20 milioane de euro intr-o noua linie de productie

Tetra Pak, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide, are aproximativ 23.000 de angajati in peste 85 de tari. Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 11,1 mld. euro.