Producatorul de mezeluri Angst, controlat de omul de afaceri Sorin Minea, isi extinde activitatea cu o linie de productie de mancare gatita si salate, pentru care va fi construita o noua cladire in cadrul fabricii din Buftea, scrie Mediafax.

"Este o linie specializata in mancare gatita si salate. Sper ca in maxim o luna sa inceapa constructia si in noiembrie sa o inauguram", a declarant Sorin Minea, care nu a dorit sa dezvaluie valoarea si alte detalii despre investitie.

Angst a fost infiintata in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst.

Grupul Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui), precum si o retea de 24 de magazine de tip supermarket. In octombrie 2011, Angst a semnat un parteneriat cu Carrefour pentru integrarea si rebranduirea acestor magazine cu franciza Express.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, anul trecut Angst a trecut pe pierderi, de 7,7 milioane lei (1,7 milioane euro), de la un profit de 11.773 lei in anul anterior, iar afacerile au stagnat la 185,6 milioane lei (41,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri