Producatorul de mezeluri Angst, controlat de omul de afaceri Sorin Minea, isi extinde activitatea cu o linie de productie de mancare gatita si salate, pentru care va fi construita o noua cladire in cadrul fabricii din Buftea, scrie Mediafax.

"Este o linie specializata in mancare gatita si salate. Sper ca in maxim o luna sa inceapa constructia si in noiembrie sa o inauguram", a declarant Sorin Minea, care nu a dorit sa dezvaluie valoarea si alte detalii despre investitie.

Angst a fost infiintata in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst.

Grupul Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui), precum si o retea de 24 de magazine de tip supermarket. In octombrie 2011, Angst a semnat un parteneriat cu Carrefour pentru integrarea si rebranduirea acestor magazine cu franciza Express.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, anul trecut Angst a trecut pe pierderi, de 7,7 milioane lei (1,7 milioane euro), de la un profit de 11.773 lei in anul anterior, iar afacerile au stagnat la 185,6 milioane lei (41,5 milioane euro).

Citeste si:
Carnea de porc din Romania ar putea fi interzisa in UE
Carnea de porc din Romania ar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si