Procentul este si mai mare in cazul celor care au beneficiat deja de servicii de sanatate privata - 80%.

De altfel, doar 58% dintre locuitorii oraselor mari din Romania stiu ca o parte din serviciile clinicilor/ spitalelor private sunt finantate din fondul asigurarilor de sanatate, fiind accesibile platitorilor de contributii catre C.N.A.S.

Studiul mai releva faptul ca un procent important al populatiei si-ar dori sa existe o transparenta mai mare privind modul de alocare a fondurilor de sanatate, iar 99% din populatie doreste ca intreaga legislatie in domeniul medical sa fie previzibila si stabila, doar 1% declarand ca nu stiu sau le este indiferent acest aspect.

Citeste si:

Tot in acest context, populatia chestionata a sustinut ca pentru dezvoltarea unui sistem medical performant sunt esentiale urmatoarele premize: calitatea personalului medical (97%) legislatia stabila/ previzibila (94%), precum si suma de bani alocata din bugetul de stat pentru sanatate (94%).

Studiul GFK, realizat la cererea MedLife, a fost desfasurat in perioada 29 iulie – 5 august, pe un esantion de 500 de persoane, reprezentativ pentru populatia cu varsta intre 18-55 ani din orasele mari din tara cu peste 200.000 de locuitori.