"Proiectul va avea pana intr-un MW putere instalata. Investitia este partial finantata cu un imprumut de la Garanti Bank, iar restul din fonduri proprii", a declarat Victorio-Alexandru Piturca pentru Mediafax.

Proiectul, derulat prin firma PAV Green Energy Bucuresti detinuta integral de Piturca, a inceput in urma cu un an, iar energia produsa va fi vandut prin intermediul traderului de energie Renovatio Trading, din grupul cipriot Renovatio.
Panourile fotovoltaice sunt instalate pe un teren de 20.000 metri patrati in localitatea Piatra Olt, judetul Olt.

Intrebat daca intentioneaza sa investeasca si in alte proiecte similare, Piturca a spus ca deocamdata nu, intrucat "legislatia este nesigura".

"Initial, doream sa ma implic mai mult pe fotovoltaic, dar nu avem o legislatie sigura. Voi astepta pana la anul", a adaugat el.

Citeste si:

Guvernul a hotarat in luna iunie sa reduca sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru productia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticata de companii si de asociatiile producatorilor de energie verde.

Energia produsa din surse regenerabile este sprijinita de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producator primeste gratuit de la Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW. Proiectele de energie eoliana aflate in exploatare depasesec 2.100 MW.