Metrorex ar putea majora tariful la cartela cu 2 calatorii, incepand din 30 septembrie sau 5 octombrie, potrivit unor surse din piata.

In prezent, cartela cu 2 calatorii costa 4 lei, iar dupa majorare va costa 5 lei.

Cresterea preturilor vine in contextul in care sindicalitii au anuntat greva propriu-zisa pe termen nelimitat, anuntata pentru 30 septembrie.

La finalul anului trecut, directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat ca tarifele s-ar putea majora in 2013 cu 5%.

Ultima scumpire a calatoriilor cu metroul a fost pe 4 august 2012, cand tarifele la cartela cu 2 calatorii (4 lei) si la abonamentul de o zi (6 lei) au ramas nemodificate.

Anul trecut, pretul cartelei cu 10 calatorii a crescut de la 10 lei la 15 lei, abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii s-a scumpit de la 15 lei la 20 lei, iar cel lunar cu numar nelimitat de calatorii de la 50 lei la 60 lei. Abonamentul lunar cu 62 de calatorii s-a scumpit de la 35 de lei la 50 de lei.

Metrorex a spus anul trecut ca ajustarea tarifelor a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri