Metrorex ar putea majora tariful la cartela cu 2 calatorii, incepand din 30 septembrie sau 5 octombrie, potrivit unor surse din piata.

In prezent, cartela cu 2 calatorii costa 4 lei, iar dupa majorare va costa 5 lei.

Cresterea preturilor vine in contextul in care sindicalitii au anuntat greva propriu-zisa pe termen nelimitat, anuntata pentru 30 septembrie.

La finalul anului trecut, directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat ca tarifele s-ar putea majora in 2013 cu 5%.

Ultima scumpire a calatoriilor cu metroul a fost pe 4 august 2012, cand tarifele la cartela cu 2 calatorii (4 lei) si la abonamentul de o zi (6 lei) au ramas nemodificate.

Citeste si:
UPDATE Un barbat a incercat sa se sinucida la metrou
UPDATE Un barbat a incercat...

Anul trecut, pretul cartelei cu 10 calatorii a crescut de la 10 lei la 15 lei, abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii s-a scumpit de la 15 lei la 20 lei, iar cel lunar cu numar nelimitat de calatorii de la 50 lei la 60 lei. Abonamentul lunar cu 62 de calatorii s-a scumpit de la 35 de lei la 50 de lei.

Metrorex a spus anul trecut ca ajustarea tarifelor a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Carnea de porc va fi mai scumpa cu 15-20% de Sarbatori