Turcan a spus ca, prin acest proiect, investitorii sunt stimulati sa finanteze burse in invatamantul profesional si universitar, dar si proiecte de cercetare.

"Proiectul modifica Codul Fiscal astfel incat intreprinderile care doresc sa-si formeze forta de munca calificata primesc deduceri din impozitul pe profit. Daca intreprinderile incheie contracte pentru proiecte de cercetare primesc deduceri din impozit", a mai spus Turcan.

Ea a adaugat ca este un proiect sustenabil care este asteptat si de mediul intreprinzator si de cei care termina invatamantul superior si nu au pregatirea necesara pentru a raspunde cerintelor pe piata muncii.

Ialomitianu a precizat ca acest proiect este o masura de stimulare a economiei de a sprijini invatamantul catre practica.

Citeste si:

Proiectul prevede ca deducerile din impozit sa fie acordate si intreprinzatorilor care incheie contracte pentru finantarea unor proiecte de cercetare - dezvoltare cu universitati acreditate si de institute de cercetare acreditate sau de cercetatori independenti care detin titlul stiintific de doctor, pe baza contractelor de cercetare si cu conditia prezentarii rezultatelor cercetarilor.

Proiectul mai stipuleaza ca vor fi deduse din impozitul pe profit cheltuielile cu bursele acordate elevilor si studentilor care urmeaza o forma de scolarizare sau perfectionare acreditata, prin care se obtine o certificare de competenta in domeniul de activitate al angajatilor.

Beneficiarii acestor burse pot fi obligati de catre agentii economici, cu care au semnat contract de finantare, sa lucreze pentru ei maximum trei ani de la terminarea studiilor.