Magazinul IKEA a decis sa retraga de la comercializare tarta cu rubarba Paj Rabarber pe fondul unei omisiuni pe lista de ingrediente.

Astfel, din lista ingredientelor in limba finlandeza enumerate pe eticheta produsului a fost omis praful de ou. Acesta este un factor alergen ce poate declansa reactii consumatorilor care sufera de intoleranta la ou.

Lista ingredientelor in limba romana este completa, praful de ou fiind mentionat pe eticheta.

Desi magazinul IKEA din Baneasa nu a inregistrat nicio plangere referitoare la etichetarea produsului Paj Rabarber, iar eroarea nu face referire la traducerea listei de ingrediente in limba romana, compania a decis rechemarea acestui produs si de pe piata din Romania.

Pe 18 septembrie, un client alergic la ou a cumparat o tarta cu rubarba dintr-un magazin IKEA din Suedia. El a revenit a doua zi cu produsul la magazinul respectiv, iar pe 20 septembrie produsul din loturile cu traducerea etichetei incompleta in limba finlandeza a fost retras de la vanzare.

IKEA ramane fara CEO in Romania
Citeste si: IKEA ramane fara CEO in Romania

Etichetarea gresita a acestui produs in limba finlandeza a fost identificata in urmatoarele tari: Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda, Singapore si in Romania.

Tarta cu rubarba a fost introdusa in magazinele IKEA in anul 2012. De la lansare, in magazinele IKEA din tarile mentionate anterior au fost vandute 75.000 de tarte. Magazinul din Romania a vandut 1.900 de bucati, la pretul de 15 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Boxe inteligente, ascunse in mobila IKEA