Compania a finalizat in acest an ecologizarea mai multor bataluri, operatiune in care a investit 38,5 milioane dolari, noteaza Mediafax.

Pe terenurile ecologizate, in suprafata de aproximativ opt hectare, compania se gandeste sa instaleze panouri fotovoltaice de pana in 12 MW, a afirmat Constantin Dumitru, directorul din companie care s-a ocupat de ecologizari.

"Avem mai multe optiuni cu aceste terenuri, printre care se numara si constructia de parcuri fotovoltaice", a spus Dumitru.

Directorul general al rafinariei, Andrei Bogdanov, a afirmat ca inca nu s-a luat nicio decizie in aceasta privinta.

Citeste si:

Potrivit lui Bogdanov, rafinaria Petrotel-Lukoil va inregistra si in acest an pierderi, ca urmare a marjelor mici generate si a reviziei capitale a unitatii de prelucrare a titeiului, ceea ce va avea ca efect si o cifra de afaceri mai mica.

Totusi, Lukoil nu are in vedere oprirea totala a rafinariei, pentru ca "economia se va redresa", a mai spus Bogdanov.

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.

Lukoil Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si are, potrivit datelor proprii, o cota de circa 20% din piata produselor petroliere din Romania.