Lukoil a primit autorizatia de constructie a unitatii de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) la sfarsitul anului trecut.

Avand in vedere ca pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice este necesara o investitie de circa 1,5 milioane de euro, valoarea proiectului Lukoil este estimata la aproximativ 13,5 milioane euro, potrivit Mediafax.

Reprezentantii companiei declarau, in octombrie 2013, ca iau in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri langa rafinaria din Ploiesti. La acea data, reprezentantii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice sa aiba o capacitate instalata de pana in 12 MW.

Citeste si:

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de aproxumativ 1.000 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.