Lukoil a inregistrat in primul trimestru cheltuieli de 414 milioane de ruble (5,55 milioane euro) pentru activitati de explorare si productie de petrol si gaze in Romania, dupa ce in 2015 a alocal acestor operatiuni 6,118 miliarde de ruble ( 82 milioane euro), potrivit datelor publicate luni de grupul rus.

Lukoil Overseas Atash, PanAtlantic Petroleum si Romgaz au doua contracte de concesiune prin care au dobandit drepturi si obligatii de a exercita operatiuni petroliere in doua perimetre din Marea Neagra, EX29 Est Rapsodia si EX30 Trident, conform News.ro

In octombrie 2015, grupul rus Lukoil a anuntat ca a descoperit in sectorul romanesc al Marii Negre, in perimetrul Trident, un zacamant de gaze cu rezerve estimate la mai mult de 33 de miliarde de metri cubi de gaze, cantitate care ar acoperi consumul Romaniei pe o perioada de aproape trei ani.

Lukoil va continua lucrarile de explorare in perimetrul Trident

Prim-vicepresedintele Lukoil, Vladimir Nekrasov, i-a transmis ministrului roman al Energiei, Victor Grigorescu, intr-o intalnire din luna aprilie, ca Lukoil va continua lucrarile de explorare in perimetrul Trident.

In prezent cota de participare a companiilor in acest acord este de 72% Lukoil, PanAtlantic 18% si Romgaz 10%.
Grupul Lukoil opereaza in Romania rafinaria Petrotel-Lokoil si o retea de 300 de benzinarii.

Petrotel-Lukoil a fost anul trecut in centrul unui scandal, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti acuzand ca rafinaria Petrotel-Lokoil a fost decapitalizata. Prejudiciul calculat de procurori a fost stabilit la 1,7 miliarde de euro in perioada 2011-2014.

Profitul net al grupului Lukoil, al doilea mare producator de petrol al Rusiei, a scazut cu 59% in primul trimestru, la 42,8 miliarde de ruble (651 milioane dolari), din cauza cotatiilor petrolului, care au atins cel mai redus nivel din ultimii 12 ani, potrivit Bloomberg.

Rezultatul depaseste asteptarile analistilor, care au prognozat un profit net de 41,3 miliarde de ruble.

Fluxul de capital liber, urmarit de analisti pentru a evalua capacitatea companiei de plati dividende in ruble, a inregistrat un declin de 43%, la 36 de miliarde de ruble.

Deprecierea rublei a protejat partial producatorii rusi de petrol de prabusirea cotatiilor petrolului.

Productia de petrol si gaze a Lukoil a scazut la 2,35 milioane de barili de petrol si gaze pe zi, potrivit Lukoil. Productia diviziei din vestul Siberiei, cea mai mare a grupului, a scazut cu 8,4%, la 865.000 de barili pe zi, pe fondul imbatranirii exploatarilor si al investitiilor Lukoil in proiecte mai profitabile.

Lukoil a crescut productia in Irak, unde grupul rus a primit compensatii de 5,6 miliarde de dolari, sub forma de petrol, pentru costuri de proiect in valoare de 7,07 miliarde de dolari. Compania a mai primit in Irak si 231 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri