Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele noua luni ale anului a crescut cu aproape 6%, la 20.220. In luna septembrie 1.734 de societati au ajuns in situatia de a nu-si mai putea plati datoriile, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), scrie Mediafax.

In primele noua luni ale anului 2012 s-au inregistrat 19.118 firme intrate in insolventa la nivelul intregii tari, arata datele ONRC.

Numarul de insolvente din septembrie este mai mare decat nivelul inregistrat in luna precendenta, cand 1.028 de firme au intrat in insolventa.

Bucuresti si Bihor conduc in topul judetelor cu cele mai multe insolvente in acest an, cu 2.593 (in crestere cu 15% fata de 2012), respectiv 1.206 (+20%), urmate de Galati cu 1.186 (+60%). Cele mai putine insolvente au fost consemnate in judetul Calarasi - 134 de cazuri si Harghita - 161 de cazuri in acest an.

Cele mai multe firme care s-au confruntat cu dificultati financiare sunt in continuare cele din comert, peste 7.170 intrate in insolventa, dar si cele din constructii - 2.723, hoteluri si restaurante - 2.221 si industria prelucratoare - 2.211.

La sfarsitul lunii septembrie erau active circa un milion de firme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri