Suma alocata pentru acordarea produselor lactate a fost de 94.069.799 lei (TVA inclus), in timp ce pentru produsele de panificatie valoarea a fost de 56.795.876 lei (fara TVA). La acestea se adauga sumele care nu au putut fi cuantificate datorita faptului ca respondentii au mentionat doar pretul per unitatea de produs, si nu pretul total.

Printre companiile care au obtinut cele mai multe contracte se numara producatorul de lactate Simultan (14 contracte), Dorna (11 contracte), Albalact (7 contracte), Vel Pitar (6 contracte), Farkas Trans (6 contracte).

Societatile comerciale carora li s-au atribuit contracte atat pentru furnizarea produselor lactate, cat si pentru furnizarea produselor de panificatie pentru distribuirea acestora catre toate unitatile de invatamant aflate pe raza teritoriala a judetului respective se numara Ecolact (Prahova) si Risk Com (Braila si Calarasi).

Citeste si:

Studiul a analizat cheltuielile ocazionate cu acordarea produselor lactate si de panificatie pentru elevii din clasele I - VIII din invatamantul de stat si privat, precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore pentru anul scolar 2012 – 2013.

In cadrul studiului au fost analizate raspunsurile formulate de Consiliile Judetene din 28 de judete.