Rominserv, consultanta de 8 mil. dolari pentru Kazahstan

Compania Rominserv, parte a grupului petrolier Rompetrol, va furniza pana la finele anului 2015 servicii de consultanta de 8 milioane de dolari euro pentru modernizarea unei rafinarii din Kazahstan, controlata in proportii egale de KazMunaiGaz si China National Petroleum Corporation (CNPC).

Proiectul modernizarii rafinariei Shymkent, situata in partea de sud a Kazahstanului, este estimat la aproximativ 1,6 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Rafinaria este proprietatea Petrokazakhstan Oil Products, detinuta in proportii egale de KazMUnaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, si CNPC. Unitatea are o capacitate prelucrare de 5,2 milioane de tone de titei pe an, iar in urma lucrarilor de modernizare urmeaza sa ajunga la 6 milioane de tone de titei pe an.

Unitatea de rafinare a fost construita in 1985, fiind cea mai noua rafinarie din Kazahstan, si acopera 30% din capacitatea de rafinare a tarii.

In luna august, Rominserv a anuntat ca va furniza servicii similare pentru modernizarea unei alte rafinarii a KazMunaiGaz, Pavlodar. Costurile pentru modernizarea rafinariei Pavlodar sunt evaluate la 1,07 miliarde de dolari. Rafinaria Pavlodar, situata in nord-estul Kazahstanului, a fost construita in 1978, iar anul trecut a procesat 5 milioane tone de titei.

Citeste si:
Rafinăria Petromidia repornește unitățile de producție oprite...
Rafinăria Petromidia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri