Procurorii elvetieni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva omului de afaceri Jean Valvis pentru tranzactiile prin care acesta a vandut Dorna Apemin si Dorna Lactate catre Coca-Cola si Lactalis, pe fondul plangerilor formulate de familia Bertschmann, fosti asociati in afacere.

Mostenitorii omului de afaceri elvetian Hans Bertschmann au formulat o plangere penala impotriva lui Jean Valvis pentru infractiunile de inselaciune, abuz de incredere si gestiune frauduloasa, a anuntat casa de avocatura Hammond Bogaru & Asociatii.

“Plangerile privesc afacerile domnului Valvis din Romania, inclusiv tranzactiile prin care au fost vandute societatile grupului Dorna (Dorna Apemin si Dorna Lactate) catre gigantii Coca Cola si Lactalis. Procesul va incepe cel mai probabil spre sfarsitul anului sau in ianuarie 2014”, se arata in comuncatul casei de avocatura.

In anul 2002, Jean Valvis a vandut catre gigantul american Coca-Cola afacerea de ape minerale Dorna Apemin, pe care o fondase in anul 1994, intr-o tranzactie evaluata la acel moment la circa 40 de milioane de euro. Sase ani mai tarziu, omul de afaceri vindea si afacerea cu lactate Dorna catre francezii de la Lactalis, tranzactia fiind estimata la peste 100 de milioane de euro.

Contactat de wall-street.ro, Jean Valvis declara ca disputa cu mostenitorii fostului sau asociat, Hans Bertschmann, nu are nicio implicatie penala.

Citeste si:
Banicioiu nu s-a prezentat la audierile din dosarul Colectiv
Banicioiu, fost ministru al...

“Hans Bertschmann si-a instrainat participatiile detinute la societatea in care eram asociati in anul 2007, cand nu a mai dorit sa isi asume riscurile afacerilor in Romania, iar pretul pe care l-a primit in schimbul cesiunii participatiilor a fost pretul convenit impreuna si a fost pretul corect. Cresterea ulterioara a valorii participatiilor este rezultatul investitiilor si a eforturilor exclusive ale subsemnatului si nu pot profita decat cei care au investit si muncit”, sustine Jean Valvis.

Potrivit acestuia, incepand cu 2009 succesorii lui Hans Bertschmann au sesizat autoritatile judiciare din Elvetia cu privire la mentionata cesiune.

“De trei ori pana acum, autoritatile elvetiene au respins pretentiile mostenitorilor lui Hans Bertschmann, iar in ce priveste cercetarea in curs nu exista nici un motiv ca ea sa aiba un alt rezultat decat celelalte trei. Dar cercetarea nu este publica si pana la finalizare ea trebuie sa ramana confidentiala. Este motivul pentru care eu nu o pot comenta”, spune Valvis.

Jean Valvis este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din Romania. In anul 2009, a intrat din nou in industria apelor minerale cu brandul Aqua Carpatica cu o investitie initiala de 12,5 mil. euro. La 3 ani de la lansare, brandul Aqua Carpatica se afla printre cele mai importante 50 de branduri romanesti, potrivit companiei de cercetare Unlock Market Research.

Citeste si:
Masini cu 7 locuri disponibile la vanzare in Romania
Masini cu 7 locuri...

Cea mai recenta investitie a omului de afaceri este un parc fotovoltaic in comuna Modelu, judetul Calarasi, o investitie de 8,9 mil. euro, dintre care 5,4 mil. euro provin din finatare bancara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ProTv a fost vandut. Compania mama, cumparata de un miliardar ceh