Compania de benzi desenate Marvel Comics va introduce in volumele sale un nou super-erou, adolescenta musulmana in varsta de 16 ani Kamala Khan, pentru a reflecta diversitatea tot mai mare a cititorilor sai, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Noul personaj locuieste alaturi de parintii ei pakistanezi, foarte conservatori, si de fratele ei, in New Jersey. Kamala Khan va debuta in revistele Marvel in luna ianuarie si va aparea apoi intr-o serie lunara de benzi desenate, incepand din 6 februarie.

"Este foarte important sa spunem povesti care reflecta lumea in permanenta schimbare in care traim, iar faptul de a fi un musulman american este parte a acestui lucru", a precizat Sana Amanat, editorul noii serii de benzi desenate, care a coordonat si volumele din alte doua serii precedente - "Ultimate Spider-Man" si "Ultimate X-Men".

Desi sursa de inspiratia pentru noua serie de benzi desenate provine din dorinta ei de a explora specificul vietii din comunitatile de musulmani americani, Sana Amanat spune ca noua serie nu va explora ce inseamna sa fii musulman, pakistanez sau american.

"Noul volum va fi despre o adolescenta care incearca sa isi dea seama cine este si despre ce se petrece cu ea atunci o serie de lucruri minunate i se intampla chiar ei", a adaugat Sana Amanat.

Citeste si:
O industrie cu profituri de zeci de mii de procente
O industrie cu profituri de...

Personajul Kamala Khan este ea insasi o mare admiratoare a benzilor desenate si, dupa ce isi descopera super-puterile - este poliforma, fiind capabila sa isi lungeasca bratele si picioarele si sa isi schimbe forma -, decide sa isi ia numele de "Domnisoara Marvel". Acest nume era folosit de Carol Danvers, un personaj de benzi desenate pe care Kamala l-a admirat dintotdeauna.

Scriitoarea G. Willow Wilson, convertita la islam, si artistul grafic Adrian Alphona coordoneaza acest proiect, care a debutat in urma cu 18 luni.

G. Willow Wilson spune ca a conceput acest personaj ca pe o persoana reala, pentru ca cititorii, in special fetitele si adolescentele, sa poata sa se identifice cu ea.

Kamala Khan va experimenta sentimentele uzuale prin care trece orice adolescent - angoasa, confuzie, faptul de a fi un paria - si va trebui sa faca fata asteptarilor inalte ale parintilor ei si cateva probleme la liceu.

Citeste si:
Leo Lutia, rockerul artist teolog: Vizibilitatea online, esentiala
Leo Lutia, rockerul artist...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sergiu Chircă, elefant.ro: Un român a cumpărat, în medie, 6 cărți la o comandă
Setari Cookie-uri