Cel mai important element pentru satisfactia angajatilor tineri este atmosfera de lucru in cadrul companiei, respondentii notand-o ca fiind foarte importanta (97%), in timp ce pachetul salarial este plasat pe locul al cincilea ca importanta, se arata intr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Pe urmatoarele locuri tinerii plaseaza calitatea colaborarii cu seful direct (96%), provocarile profesionale ale jobului (94%) si siguranta locului de munca (92%). Abia pe locul 5 al acestui top apare pachetul de beneficii salariale, notat ca foarte important de catre 91% dintre bucurestenii participanti la studiu.

Circa 43% dintre participantii la acest studiu aveau un loc de munca in momentul desfasurarii cercetarii si, dintre acestia, aproape doua treimi declara ca locul de munca detinut in acel moment corespundea pregatirii lor de baza. Cu toate acestea, doar 38% dintre aceste persoane se declarau multumite de locul de munca, 85% dintre ele spunand ca vor sa isi schimbe jobul in cel mult doi ani.

Atunci cand vor sa isi schimbe locul de munca bucurestenii apeleaza la site-urile de recrutare, 91% dintre cei intervievati declarand ca au folosit pana in prezent acest gen de portaluri. Participarea la targurile de cariere a devenit a doua cea mai utilizata metoda de catre bucurestenii care vor sa-si schimbe locul de munca, conform declaratiilor respondentilor, insa nu trebuie uitat faptul ca acest studiu s-a desfasurat tocmai in cadrul unui astfel de targ. Pe locul trei in topul surselor de informare privind oportunitatile de joburi sunt ziarele si revistele (58%).

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), in colaborare cu Targul de Cariere, a realizat in primavara acestui an o cercetare de piata in 12 centre universitare si de afaceri din tara, cautand sa afle ce asteptari au romanii de la piata muncii si de la angajatori, precum si ce planuri si asteptari au in cariera.

Targul de Cariere (TdC) ajunge in aceasta toamna pentru prima oara in Capitala, dupa 7 ani si mai bine de optzeci de editii ale evenimentului desfasurate in Cluj, Iasi, Timisoara si in celelalte orase mari ale Romaniei.

Targul de Cariere Bucuresti va avea loc in 22 si 23 noiembrie la World Trade Center, iar inscrierile pentru companii raman deschise pana in 19 noiembrie. Printre companiile care si-au anuntat deja participarea la eveniment se numara Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Piraeus Bank, Grawe, Wipro Technologies, ING si Route 66.

Oferta evenimentului cuprinde 2000 de locuri de munca, dar si programe de internship si oportunitati in domeniul educatiei. De asemenea, organizatorii ofera participantilor sansa de a participa la o multitudine de workshop-uri si conferinte pe teme profesionale, precum si posibilitatea de a beneficia gratuit de sesiuni de consultanta unu-la-unu in cariera, in compania unor consilieri specializati.

Inainte sa ajunga in Capitala, Targul de Cariere a mai avut in aceasta toamna editii in Cluj, Iasi, Brasov, Sibiu, Oradea, Arad, Baia Mare, Tirgu Mures si Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri