Zece afaceri sociale au fost ales de Petrom, cea mai mare companie din Romania, pentru a fi finantate cu pana la 32.000 de euro fiecare in cadrul proiectului „Fabricat in Tara lui Andrei”, cea mai mare competitie de afaceri sociale din Romania. Finalistii au fost selectati dintre de 512 romani care s-au inscris in competitie.

De asemenea, cele zece afaceri vor primi incubare de afacere pentru primii ani de activitate, in domenii precum management financiar, legislativ, marketing si distributie.

Ideile celor 10 antreprenori sociali abordeaza zone variate: agricultura (ferme, stane), industria textila (prelucrarea lanii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de constructii si a mobilei, domeniul alimentar (panificatie) sau plafar (plante medicinale).

Localitatile pentru care cei 10 de castigatori au propus idei de afaceri sociale sunt Manesti (Dambovita), Comanesti si Moinesti (judetul Bacau), Babana (Arges), Burcioaia (Vrancea), Ghimpati (Giurgiu), Independenta (Galati), Marca (Salaj) si Suplacu de Barcau din Bihor.

Castigatorii „Fabricat in Tara lui Andrei” au fost selectati dintre cei 20 de finalisti care au beneficiat de 8 luni de consultanta, dar si sprijin financiar de pana la 1.500 euro fiecare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate. De asemenea, celelalte 10 planuri de afaceri sociale finaliste in competitie vor avea posibilitatea de a fi analizate pentru a obtine microcreditare printr-un program dezvoltat de OMV AG in colaborare cu good.bee Credit IFN SA.

Juriul a fost condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri