De asemenea, cele zece afaceri vor primi incubare de afacere pentru primii ani de activitate, in domenii precum management financiar, legislativ, marketing si distributie.

Ideile celor 10 antreprenori sociali abordeaza zone variate: agricultura (ferme, stane), industria textila (prelucrarea lanii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de constructii si a mobilei, domeniul alimentar (panificatie) sau plafar (plante medicinale).

Localitatile pentru care cei 10 de castigatori au propus idei de afaceri sociale sunt Manesti (Dambovita), Comanesti si Moinesti (judetul Bacau), Babana (Arges), Burcioaia (Vrancea), Ghimpati (Giurgiu), Independenta (Galati), Marca (Salaj) si Suplacu de Barcau din Bihor.

Citeste si:

Castigatorii „Fabricat in Tara lui Andrei” au fost selectati dintre cei 20 de finalisti care au beneficiat de 8 luni de consultanta, dar si sprijin financiar de pana la 1.500 euro fiecare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate. De asemenea, celelalte 10 planuri de afaceri sociale finaliste in competitie vor avea posibilitatea de a fi analizate pentru a obtine microcreditare printr-un program dezvoltat de OMV AG in colaborare cu good.bee Credit IFN SA.

Juriul a fost condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom.