Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) propune AGA aprobarea revizuirii in scadere cu 10% a veniturilor pentru acest an, la 4,43 miliarde lei (1 miliard de euro), si cu 9,2% a profitului net, la 1,27 miliarde lei, din cauza reducerii cererii si pretului gazelor comercializate, informeaza Mediafax.

"Scaderea veniturilor se datoreaza in mare parte scaderii cantitatii de gaze livrate atat intern, cat si de import, si modificarii ponderii dintre consumatorii casnici si noncasnici, ceea ce a dus la scaderea pretului gazelor", potrivit companiei de stat.

Initial, Romgaz estima pentru 2013 venituri totale de 4,92 miliarde de lei si un profit net de 1,4 miliarde de lei. De asemenea, cheltuielile companiei sunt revizuite in scadere cu 10,1%, de la 3,24 miliarde de lei la 2,91 miliarde de lei.

Propunerea privind noul buget de vebituri si cheltuieli urmeaza sa fie supusa aprobarii AGA companiei de stat programata pentru 30 decembrie. Romgaz este detinut de Departamentul pentru Energie.

Creantele restante pe care Romgaz le are de incasat au crescut, in varianta rectificata a bugetului, de 2,3 ori, de la 181 milioane de lei la 428 milioane de lei, "ca urmare a previzionarii nerespectarii esalonarilor de catre societatile Electrocentrale Bucuresti si Interagro".

Fondul Proprietatea, profit...
Citeste si: Fondul Proprietatea, profit de 414 milioane de lei in primul trimestru

Producatorul de electricitate si caldura Electrocentrale Bucuresti este detinut de stat, prin Departamentul pentru Energie, iar grupul Interagro este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dacia lanseaza o serie limitata Duster pentru Romania