Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher a inregistrat in trimestrul al treilea vanzari de 35 de milioane de lire sterline (42 milioane euro) in Romania, dupa ce a finalizat in trimestrul al doilea preluarea a 15 magazine Bricostore.

La nivel de grup, vanzarile au crescut in trimestrul al treilea cu 8%, la 2,92 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de euro), se arata in raportul financiar al retailerului britanic, dat publicitatii de Mediafax.
Perioada iulie-septembrie reprezinta primul trimestru intreg in care magazinele din Romania au fost incluse in rezultatele Kingfisher. Datele pentru operatiunile din Romania si alte trei tari se refera la intervalul iulie-septembrie, in timp ce la nivel de grup trimestrul al treilea include perioada august-octombrie.
Retailerul a obtinut un profit brut din vanzari de 1 milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) in Romania in trimestrul al treilea.
Kingfisher defineste castigul brut din vanzari ca profit operational inainte de costurile centrale, cheltuieli si venituri exceptionale, amortizarea activelor intangibile din achizitii, precum si inainte de impactul dobanzilor si taxelor corespunzatoare participatiilor in companii mixte si asociatilor.
La nivel de grup, profitul brut din vanzari a urcat cu 6%, la 271 milioane de lire sterline (325,6 milioane euro).
Kingfisher a anuntat in luna aprilie ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.
Grupul a platit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine, la care se adauga preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat.
De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilitati cash de 7 milioane euro in cadrul aceleiasi tranzactii, astfel ca suma totala platita de compania britanica pentru magazine se ridica la 63 milioane lire (75 milioane euro).
Cele 15 magazine preluate de Kingfisher de la Bricostore au avut vanzari de 11 milioane lire sterline (13 milioane euro) in iunie, prima luna de la preluare.
Magazinele din Romania vor fi reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.
Kingfisher concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage, OBI, Praktiker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri