Gruia Stoica: Am ramas cu imaginea oamenilor de afaceri care in anii '90 s-au trezit cu averi imense

Firmele au nevoie de o comunicare mai buna cu reprezentantii institutiilor statului, care trebuie sa inteleaga ca traiesc din taxele si impozitele de la privati, afirma Gruia Stoica, proprietarul Grampet, admitand insa ca oamenii de afaceri nu au facut eforturi sa-si schimbe imaginea din anii '90, conform Mediafax.

"Nu avem nevoie de presiuni. Trebuie sa existe oarecum o simbioza intre institutiile statului si intre noi, oamenii de afaceri. Este clar ca avem nevoie de institutii puternice care sa ne protejeze, dar avem nevoie si de confortul necesar pentru ca sa putem crea, sa putem dezvolta. Orice intalnire, cu oricare organism, ca-i politic, ca-i de stat sau ca sunt ministri, se interpreteaza. (...) Odata imi aduc aminte ca am stat doi ani de zile pana sa ma primeasca un ministru, desi eu aveam 36% din piata de transport, si vorbesc pe segmentul meu. Dupa doi ani de zile, ajung, stam de vorba, si-mi spune de mai multe ori «Da, strategia asta n-am ascultat-o niciodata si este strategie nationala, si regionala». Pai zic: «Si stunci de ce a trebuit sa pierdem doi ani de zile?», a afirmat Gruia Stoica, la o conferinta organizata la BNR.

Proprietarul grupului Grampet sustine ca reprezentantii statului trebuie sa inteleaga "ca si ei traiesc si se duc acasa la familiile lor, la copiii lor" cu bani platiti de companii prin taxe si impozite.

"Este adevarat ca nici noi, oamenii de afaceri, nu am facut nimic din anii '90 pana acum sa ne imbunatatim imaginea. Am ramas cu aceeasi imagine a oamenilor de afaceri care in anii '90 s-au trezit cu averi imense si n-au stiut ce sa faca cu ele, i-au cheltuit, i-au pierdut, si n-au adus plus valoare in societatea noastra", a adaugat Stoica.

In luna iunie, compania Grup Feroviar Roman, parte a Grampet, a fost declarat castigatoare in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Citeste si:
Trenuri românești în Slovenia: GRAMPET și-a extins activitatea
Trenuri românești în...

Tranzactia nu a fost finalizata insa pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra operatiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri