O companie chineza instaleaza in Dobrogea turbine eoliene de 50 MW

Compania chineza Goldwind va livra 20 de turbine eoliene in Romania pana la sfarsitul acestui an, cu o capacitate totala de 50 MW, care vor fi instalate in parcul Mireasa, judetul Constanta, operat de firma Monsson Alma, controlata de afaceri suedez Emanuel Muntmark, scrie Mediafax.

Goldwind International Limited, divizie a Xinjian Goldwind Science & Technology Co., are un contract pentru furnizarea de turbine de 50 MW catre parcul eolian Mireasa, se arata intr-un comunicat al companiei chineze. Prima turbina Goldwind a fost instalata recent la Mireasa, iar contractul a fost semnat anul trecut, se spune in comunicat.

Compania noteaza ca este vorba despre prima turbina eoliana de productie chineza instalata in Romania si in Europa de Est.

Cele 20 de turbine Goldwind vor fi livrate pana la sfarsitul anului, iar instalarea si conectarea la retea ar urma sa aiba loc pana in iunie 2014, se mai arata in comunicat.

Goldwind este cel mai mare producator de turbine eoliene din China, cu aproximativ 12.000 de unitati instalate, avand o capacitate totala de peste 15 GW, potrivit companiei.

Citeste si:
Cate certificate verzi au primit producatorii de energie regenerabila
Producatorii de energie...

Goldwind s-a extins in mai multe tari, inclusiv SUA si Australia, si vizeaza de asemenea imbunatatirea pozitiei pe pietele emergente din America Latina, Africa si Asia, se arata in comunicat. Compania este listata la bursele de la Shenzhen si Hong Kong.

Monsson Alma opereaza proiecte cu o capacitate totala de 500 MW si are in constructie ferme de 200 MW, majoritatea in Dobrogea, se mai spune in comunicat.

Monsson Alma face parte din grupul Monsson, care dezvolta, construieste, opereaza si asigura service si mentenanta pentru parcuri eoliene si solare in Romania.

Citeste si:
Vinurile Adamclisi, pe lista produselor cu denumire de origine...
Vinurile Adamclisi, pe lista...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri