Goldwind International Limited, divizie a Xinjian Goldwind Science & Technology Co., are un contract pentru furnizarea de turbine de 50 MW catre parcul eolian Mireasa, se arata intr-un comunicat al companiei chineze. Prima turbina Goldwind a fost instalata recent la Mireasa, iar contractul a fost semnat anul trecut, se spune in comunicat.

Compania noteaza ca este vorba despre prima turbina eoliana de productie chineza instalata in Romania si in Europa de Est.

Cele 20 de turbine Goldwind vor fi livrate pana la sfarsitul anului, iar instalarea si conectarea la retea ar urma sa aiba loc pana in iunie 2014, se mai arata in comunicat.

Goldwind este cel mai mare producator de turbine eoliene din China, cu aproximativ 12.000 de unitati instalate, avand o capacitate totala de peste 15 GW, potrivit companiei.

Citeste si:

Goldwind s-a extins in mai multe tari, inclusiv SUA si Australia, si vizeaza de asemenea imbunatatirea pozitiei pe pietele emergente din America Latina, Africa si Asia, se arata in comunicat. Compania este listata la bursele de la Shenzhen si Hong Kong.

Monsson Alma opereaza proiecte cu o capacitate totala de 500 MW si are in constructie ferme de 200 MW, majoritatea in Dobrogea, se mai spune in comunicat.

Monsson Alma face parte din grupul Monsson, care dezvolta, construieste, opereaza si asigura service si mentenanta pentru parcuri eoliene si solare in Romania.