"In Centrul Logistic de la Chitila va fi integrata activitatea din depozitul de la Brasov, care isi va inchide facilitatile la 31 decembrie", au declarat reprezentantii companiei, scrie Mediafax.

Noua platforma, creata prin extinderea depozitului existent din Chitila, va permite cresterea nivelului de servicii in divizia de distributie directa a companiei. Centrul este inchiriat, iar investitia in extindere a fost de peste 300.000 de euro.

Deschiderea Centrului Logistic Chitila reprezinta finalizarea proiectului de reorganizare a infrastructurii logistice din Europharm Distributie, care vizeaza eficientizarea si cresterea competitivitatii pe termen lung a serviciilor logistice ale conpaniei.

In noul centru, Europharm Distributie va desfasura operatiuni logistice atat pentru distributia directa, cat si operatiuni specifice de servicii logistice pentru parteneri si furnizori.

Centrul Logistic Chitila are o suprafata de aproximativ 6.400 de metri patrati si o capacitate de depozitare de peste 10.000 paleti de marfa.

Citeste si:

Europharm Distributie, parte a grupului GSK Romania, este una dintre cele mai importante companii locale de distributie farmaceutica.

GSK a anuntat la 12 decembrie ca a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al anului viitor si in care vrea sa cunoasca planurile companiilor interesate pentru unitatea de productie, iar daca aceasta va esua fabrica va fi inchisa.

In iunie, GSK Romania a anuntat ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.