Producatorul elen de lactate Olympus va incheia anul acesta cu afaceri de 55 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2012, aceasta fiind si suma cu care firma a intrat in Romania in urma cu doi ani.

Pana in acest moment investitiile realizate de grecii de la Olympus in unitatea de productie de la Halchiu se ridica la 70 mil. euro, spune Ilias Pliatsikas, director general al companiei.

Fabrica de lactate de la Halchiu, judetul Brasov, ocupa o suprafata de 25.000 de mp, dintr-un lot de 150.000 mp, si are 180 de angajati. Unitatea de productie lucreaza in prezent la 40% din capacitatea totala, Pliatsikas estimand o majorare pana la 80% in urmatorii 3 ani.

Fabrica produce zilnic 100 de tone de telemea, peste 100 de tone de lapte si 60 de tone de iaurt. 80% din productie este exportata in tari din Europa de Vest, zona cu cel mai mare aport la business-ul total.

Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de 40 mil. euro, iar pentru 2013 vizeaza afaceri de 55 mil. euro si intrarea pe profit. Categoriile care au inregistrat cele mai mari vanzari sunt iaurtul si telemeaua.

Principalele investitii au fost directionate in zona lansarilor de noi produse, cea mai importanta fiind iaurtul bio, primul de acest gen realizat in Romania. In acest sens, compania colecteaza laptele de la 18 ferme bio din Brasov, Covasna, Harghita si Mures.

Totodata, compania a lansat o linie speciala de produse, dedicata brasovenilor - Familia Brasoveanu.

“Anul acesta a crescut pretul materiei prime, ceea ce in mod normal creste si pretul produsului final pentru consumator, insa noi am reusit sa mentinem pretul la acelasi nivel, acoperind practic acest decalaj, ceea ce a fost intr-adevar o provocare. Si anul viitor pretul si cantitatea materiei prime vor juca rolul principal in industrie”, spune Ilias Pliatsikas.

Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999, iar pana in 2008 intreaga productie a fost destinata exportului. Din 2008, compania a inceput sa vanda produsele si local. Compania lucreaza cu circa 500 de fermieri din zona de nord a Romaniei pentru a colecta lapte.

Grupul de companii, detinut de o familia Sarantis, aflata la a treia generatie in producerea lactatelor, are sediul in Trikala, Grecia, si isi desfasoara activitatea in 34 de tari. Olympus detine cinci fabrici in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc atat lactate, cat si sucuri naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri