ROMATSA vrea sa isi asigure raspunderea civila fata de terti cu 8,47 milioane de lei

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA va organiza, la 10 martie, o licitatie pentru achizitionarea unei polite de raspundere civila fata de terti a activitatii institutiei. Prima de asigurare este estimata la 8,47 milioane de lei, pentru perioada 1 aprilie 2014-30 martie 2016, informeaza Mediafax.

Suma asigurata pe care o va acoperi viitoarea polita a fost stabilita la 900 milioane de euro. Ofertantii vor depune o garantie de participare de 85.000 lei si una de buna executie reprezintand 10% din valoarea contractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Autoritatea contractanta solicita ofertantilor sa reasigurare polita pe care o vor emite in proportie 100% cu societati de reasigurare cu rating minim A-, rating acordat de o societate acreditata. Actuala polita care acopera raspundere civila fata de terti a ROMATSA a fost emisa de Astra.

Potrivit caietului de sarcini, numarul zborurilor controlate de ROMATSA in 2013 s-a ridicat la 509.048, din care zboruri interne - 15.591, zboruri internationale cu escala in Romania - 105.415 si survoluri - 388.042.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

Citeste si:
Președinta CMB: Sistemul de asigurări de sănătate trebuie restructurat
Președinta Colegiului...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri