Polita anterioara, care a expirat la 30 martie, a fost emisa de acelasi asigurator. Oferta a fost depusa la 25 martie, iar contractul a fost atribuit sase zile mai tarziu. Autoritatea contractanta a estimat contractul de asigurare la 8,47 milioane de lei. Astra a fost singurul ofertant in cadrul licitatiei, noteaza Mediafax.

Suma asigurata pe care o va acoperi viitoarea polita a fost stabilita la 900 milioane de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini. Anul trecut, numarul zborurilor controlate de ROMATSA s-a ridicat la 509.048, din care zboruri interne - 15.591, zboruri internationale cu escala in Romania - 105.415 si survoluri - 388.042.

Astra mai furnizeaza ROMATSA si serviciile de asigurare a salariatilor institutiei pentru pierderea licentei/brevetului/certificatului de functionare, prima platita fiind de 3,48 milioane de lei. Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

Citeste si:

Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania este liderul pietei de asigurari din Romania, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei in 2012 si mai mult de patru milioane de clienti. In a doua parte a lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.