Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) va plati Astra suma de 6,59 milioane de lei pentru asigurarea salariatilor in cazul pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare, transmite Mediafax.

Incheiata pentru o perioada de 12 luni, polita a fost atribuia prin licitatie la finele lunii ianuarie. In cadrul procedurii de atribuire a contractului, ROMATSA a primit oferta si de la asocierea formata din Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

Polita are o suma asigurata de 572,8 milioane de lei si reprezinta 36 de salarii de baza valabile la data producerii evenimentului, cu sporurile, indemnizatiile si adaosurile permanente, precum si sporurile specifice profesiilor beneficiare, mai putin cota de impozit si contributiile sociale pentru un numar de 1.118 salariati, din care controlori de trafic aerian - 622. Anterior, riscul de pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare al salariatilor ROMATSA a fost acoperit de Astra pentru 3,48 milioane de lei.

In perioada 2009 - 2013, conform datelor din caietul de sarcini al licitatiei, suma totala platita de asiguratori in cazul pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare de catre salariatii ROMATSA s-a ridicat la 1,99 milioane de euro.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei si numara peste 1.000 de angajati. Astra Asigurari este unul din primii cinci asiguratori locali si are ca actionari societatile The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Citeste si:
Avocatul Poporului cere Guvernului repararea urgenta a drumurilor
Avocatul Poporului cere...

In februarie 2014, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special. Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza.

Cresterea capitalului social a fost inclusa in planul de redresare a Astra, aprobat de ASF in aprilie 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sondaj: 1 din 2 angajati vrea sa ceara o marire pana la finalul anului