Astra Asigurari are 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile. "Valoarea rezervelor de despagubire este de 650 milioane de lei, impactul pe care l-am calculat noi este de 700 milioane lei si fondul are un miliard de lei. (...) Fondul are rezerve suficiente sa administreze acest caz", a afirmat Negritoiu miercuri, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

Plafonul de despagubire la care un asigurat are dreptul este de 450.000 lei, seful ASF considerand ca majoritatea asiguratilor se incadreaza in acest plafon. "Pasul urmator pe care noi trebuie sa-l facem pentru ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) sa intre in actiune este sa prezentam cererea de intrare in faliment si sa obtinem decizia instantei. FGA intra in actiune doar dupa intrarea societatii in faliment", a spus el.

Negritoiu a apreciat ca instanta s-ar putea pronunta intr-un interval de 10-20 de zile asupra falimentului companiei. Ca urmare a deciziei Consiliului ASF de retragere a administrarii speciale la Astra, conducerea companiei va fi preluata pana la declararea falimentului de conducerea executiva existenta inainte de a se institui mandatul de administrare speciala.

Sursa foto: Mediafax Foto