Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat, pana la inceputul lunii martie, 2.031 de dosare de dauna in baza politelor de asigurare emise de Astra Asigurari, cu o valoare totala la plata de 8,2 milioane de lei, in conditiile in care au fost depuse, in total, 21.371 cereri de plata, a anuntat, joi, institutia, care nu poate face plati pana la o decizie definitiva privind falimentul Astra, scrie News.ro.

Precizarile vin in contextul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, saptamana trecuta, ca Fondul de Garantare a Asiguratilor sa gestioneze dosarele de daune deschise in baza politelor emise de Astra Asigurari pentru evenimente produse din 4 martie 2016, dupa ce arbitrul pietei financiare a respins solicitarea KPMG Restructuring, lichidatorul Astra Asigurari, de a se ocupa de dosare.

Pe langa cele 2.031 de dosare aprobatre, 7.257 de dosare sunt in curs de aprobare in Comisia Speciala a FGA, iar alte 2.500 de dosare vor intra in analiza in perioada urmatoare. De asemenea, Comisia va analiza 350 de dosare pentru care exista hotarari judecatoresti definitive si 4.407 de dosare aferente cererilor de plata pentru restituirea cotei parte din primele de asigurare, depuse de catre asiguratii Astra care au denuntat contractele de asigurare dupa intrarea societatii de asigurari in procedura de faliment.

"FGA recomanda tuturor creditorilor care au depus cereri de plata si care au primit adrese prin care se solicita completarea documentatiei intreprinderea din timp a demersurilor necesare, astfel incat sa beneficieze de o plata cat mai rapida a despagubirilor", se precizeaza in comunicatul institutiei.

Comisia Speciala are ca principala atributie aprobarea sau, dupa caz, respingerea dosarelor inaintate de catre creditorii de asigurare, in baza documentelor inaintate. Pana la finalul luni februarie, FGA a primit 21.371 de cereri de plata de inbaza politelor de asigurare emise de catre Astra. Chiar daca dosarele de plata sunt aprobate de catre Comisia Speciala a FGA, Fondul nu poate efectua platile pana la decizie definitiva privind falimentul Astra Asigurari.

Astra Asigurari a intrat...
Citeste si: Astra Asigurari a intrat oficial in faliment

In 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucuresti a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de intrare in faliment a Astra Asigurari, insa decizia a fost contestata la instanta superioara.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru data de 24 martie un termen de judecata in procesul prin care se judeca falimentul firmei de asigurari Astra. Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care va fi definitiva, este importanta pentru ca poate marca debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor.

La intrarea in faliment, Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA.

FGA a aprobat la plata dosare...
Citeste si: Fondul de Garantare a aprobat la plata dosare Astra de 14 MIL. lei


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Peste 8.000 de dosare platite in cazul Astra pana la finalul lunii