Proiectul de extindere si modernizare a inceput in iulie 2012 si a fost co-finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013.

Jumatate din investitia pentru extinderea capacitatii de productie a fost asigurata prin accesarea de fonduri nerambursabile, proiectul constand in constructia unei hale de productie in suprafata de 7.286 mp si dotarea acesteia cu 651 echipamente, linii tehnologice si softuri de specialitate.

In urma extinderii capacitatii de productie, la finalul anului trecut s-a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 18%. Estimarea pentru acest an vizeaza un avans de 28% a cifrei de afaceri a companiei, potrivit lui Cristian Rusu, director general Rus-Savitar.

Citeste si:

Compania si-a inceput activitatea ca retailer de mobila in 1994, la Timisoara, iar zece ani mai tarziu a inaugurat centrul logistic de unde se distribuie marfa la peste 200 de magazine din tara.

In 2009, Rus-Savitar lanseaza propria retea de retail sub numele de Casa Rusu, care in prezent are 28 magazine dintre care trei in Bucuresti.