Carabulea: Carpatica Asig nu are nicio problema, nicio restanta si are in conturi 90 mil. lei

Omul de afaceri Ilie Carabulea a declarat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, ca nu a savarsit nicio ilegalitate si ca societatea Carpatica Asig nu are nicio datorie, detine in conturi 90 de milioane de lei si nu avea nevoie de ajutorul unor angajati ai statului, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a dezbatut recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie privind lasarea in libertate a lui Radu Mustatea, dar si contestatiile formulate de omul de afaceri Ilie Carabulea si de Marian Mirzac, dupa ce pe numele lor Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, la cererea anchetatorilor anticoruptie.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, a dat o declaratie in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in care a aratat ca nu a savarsit nicio ilegalitate si ca societatea de asigurari nu avea probleme financiare.

"Nu este adevarat ca aveam probleme financiare, iar extrasele de cont dovedesc acest lucru. Nu aveam nicio restanta", a spus Carabulea. Acesta a mai aratat ca faptele de care el este acuzat nu exista si ca daca ar fi o fapta, ea este de natura comerciala.

"Nu poate fi vorba de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, ci este vorba de o asociere comericala. Fac precizarea ca societatea Carpatica Asig are stabilitate financiara. Societatea are in conturile bancare aproape 90 de milioane de lei", a aratat omul de afaceri.

Citeste si:
Misu Negritoiu a fost audiat ca martor la DNA, in dosarul Carpatica
Presedintele ASF, Misu...

El le-a mai spus judecatorilor ca folosirea limuzinei Audi A8 de catre Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig, fusese aprobata de Consiliul de Administratie al societatii. Carabulea a precizat ca aceasta a fost dobandita de Mirzac, care avea dreptul la un bonus de succes calculat pentru anul 2013, din perioada in care a lucrat la Carpatica Asig, bonusul fiind de 9.000 de euro.

"Acest bonus era mai mic decat cel al managerului care i-a urmat lui Mirzac si care avea 30.000 de euro. Nu este vorba de o dare de mita, ci de plata unor bunuri la care avea drept, iar calculul sumelor s-a facut de contabilitate si a fost aprobat de Consiliul de Administratie", a mai aratat Carabulea.

Procurorul DNA prezent la judecarea recursurilor le-a cerut judecatorilor sa constate ca probele dovedesc acuzatiile aduse celor trei, astfel ca se impune emiterea unui mandat de arestare preventiva si pe numele lui Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig.

Avocatii au depus inscrisuri in circumstantiere, dar si inscrisuri medicale, aparatorul lui Carabulea aratand instantei ca acesta are probleme de sanatate. Avocatul lui Carabulea a aratat, in fata instnatei, ca acuzatia de asociere in vederea savarsirii de infractiuni pentru care este cercetat clientul sau a fost dezincriminata in noul Cod penal. El a precizat ca in acest dosar mai sunt cercetati, in stare de libertate, alti noua inculpati, marea majoritate fiind functionari publici.

Citeste si:
Alți 13 cetățeni străni au încercat să intre ilegal în România
Alți 13 cetățeni străni au...

Instanta a ramas in pronuntare, urmand sa stabileasca daca admite recursul procurorului sau contestatiile inculpatilor. In 29 ianuarie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a Ilie Carabulea si Marian Mirzac, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul "Carpatica". Prin aceeasi hotarare a instantei, Radu Mustatea a primit interdictie de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Decizia a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Ilie Carabulea este cercetat pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig, in prezent membru neexecutiv in cadrul conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara, este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, doua infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, trafic de influenta, in forma continuata, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Radu Mustatea - membru in CA al Carpatica Asig si presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - este urmarit penal pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la dare de mita, complicitate la luare de mita, complicitate la cumparare de influenta, toate trei in forma continuata, complicitate la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in vederea obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si uz de fals.

Citeste si:
Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Marian Mirzac, in arest la...
Dan Radu Rusanu, Ilie...

In acelasi dosar este urmarit penal si Ovidiu Ioan Cezar Giurgea, functionar la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial.

Si sotia ministrului Finantelor, Laura Elena Chitoiu, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF) la data faptelor, este urmarita penal, fiind acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit anchetatorilor, in perioada mai - iunie 2013, Carabulea, Mirzac si Mustatea, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri