De ce sa studiezi in Danemarca, Olanda sau Suedia: facultati gratuite si burse de 700 de euro pe luna

Elevii si studentii romani care au in plan sa studieze in strainatate pot lua in vedere inclusiv o facultate in tarile nordice, unde studiile sunt gratuite. Astfel, intre 17 din 21 februarie, mai multe universitati din Danemarca, Suedia sau Olanda vin sa recruteze tineri in Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca si Bucuresti, in cadrul targului Education on Tour.

Tinerii pot participa gratuit la targ, dupa ce se inscriu pe www.eef.ro, si pot discuta direct cu reprezentantii universitatilor participante. Danemarca si Suedia sunt in topul alegerilor studentilor internationali, mai ales ca, pe langa studii de licenta si master gratuite, din acest an studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 de euro, in cazul in care demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe saptamana.

Universitatile scandinave ofera o varietate de programe in limba engleza si sunt renumite pentru un climat deschis, care incurajeaza inovatia, lucrul in echipa si talentul. Materiile si subiectele sunt special concepute de catre firme si companii, de catre potentialii angajatori, astfel incat atunci cand studentul se lanseaza pe piata muncii, sa fie perfect pregatit sa activeze in domeniul in care a terminat studiile. Tarile scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vietii.

De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiti oameni din lume. Au si motive: locuiesc intr-un mediu sanatos, prosper, in care tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire si se bucura de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult decat atat, beneficiaza de servicii medicale si educationale gratuite la care au acces si romanii in calitate de cetateni UE.

Education on Tour este organizat in Romania de catre IEC - International Education Center si EDvisory Education, organizatii care isi propun sa promoveze si sa faciliteze studiile in strainatate pentru elevii si studenti romani. IEC - International Education Center Romania face parte din grupul EDvisory Education, o retea internationala de companii si organizatii internationale active in domeniul educational, cu o expertiza bogata in domeniul consultantei educationale. IEC Romania este de asemenea membra EAIE – European Association for International Education si membra NAFSA – Association of International Educators.

Citeste si:
World Education Fair: mii de programe de studiu în 10 țări
World Education Fair: mii de...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri