Andrei Alecu si Adrian Matei, cei care detineau franciza Hugo Boss in Romania, au decis sa incheie contractual cu brandul de lux si sa inchida cele doua magazine din Bucuresti si Constanta pe fondul scaderii vanzarilor cu 15-20% in ultimii doi ani.

Andrei Alecu si Adrian Matei au deschis primul magazin Hugo Boss in martie 2009, iar in decembrie au inaugurat si magazinul din Bucuresti. Investitia totala s-a ridicat la momentul respectiv la circa 2 mil. euro, suma din care cei doi oameni de afaceri au recuperat pana in prezent 20%.

“Nu am fost niciodata pe profit. Mai mult piata este in scadere. In ultimii doi ani vanzarile au scazut cu 15-20%. La aceasta se adauga si pretentiile in crestere ale partenerului extern. Daca reinnoiam contractul ar fi trebuit sa investim 800.000 de euro in remodelarea celor doua magazine. Am considerat ca aceasta investitie nu face sens”, a spus Alecu.

Cele doua magazine urmeaza sa fie inchise incepand cu 1 martie. In cele doua locatii lucrau 14 angajati. Informatia a aparut initial in Ziarul Financiar.

Potrivit lui Andrei Alecu, bonul de cumparaturi a scazut in ultima perioada cu 30-40% pana la valoarea de 800 de lei.

Citeste si:
Marelbo deschide un nou magazin in Bucuresti
Marelbo deschide un nou...

Intrebat daca intentioneaza sa mai investeasca intr-o noua afacere in acelasi domeniu, Andrei Alecu nu a exclus aceasta optiune insa a precizat ca doreste “sa analizeze bine situatia si piata”.

Compania Future Fashion International – detinuta de Andrei Alecu si Adrian Matei – a afisat in 2012 o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro si pierderi de 0,6 mil. euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

Pe piata de lux din Romania mai sunt prezente nume precum Dolce&Gabbana, Gucci, Valentino sau Burberry. Ca valoare industria se situeaza in jurul a 1,5 mld. lei, potrivit datelor Euromonitor.

Citeste si:
Lidl deschide trei noi magazine in Romania
Lidl deschide trei noi...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata Carrefour Corbeanca, cel mai nou magazin al francezilor