Omniasig VIG si-a majorat capitalul social cu 53 milioane de lei

Omniasig VIG si-a majorat capitalul social cu 53,1 milioane de lei, la 439,6 milioane de lei, operatiunea fiind aprobata in octombrie 2013 si finalizata la 28 ianuarie, in acest an, a anuntat asiguratorul.

"Din data de 28 ianuarie, Omniasig Vienna Insurance Group si-a majorat capitalul social cu 53,1 milioane lei, ajungand la un capital social in valoare de 439,6 milioane lei. Aceasta majorare de capital a fost discutata si aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor ce a avut loc in data de 8 octombrie 2013. Majorarea s-a realizat prin emisiunea unui numar de peste 15 milioane de actiuni nominative si dematerializate noi, avand valoarea nominala de 3,5 lei fiecare", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit Mediafax.

Infuzia de capital va sustine operatiunile si va consolida pozitia companiei Omniasig. "Prin aceasta actiune, grupul Vienna Insurance Group confirma din nou intentia sa clara de a ramane pe termen lung in Romania si evidentiaza potentialul pietei romanesti de asigurari", se mai spune in comunicat.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor.

VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom. La Asirom, actionarii au aprobat, in decembrie 2013 si ianuarie, doua operatiuni de majorare a capitalului social, cuantumul acestora ridicandu-se la aproape 140 milioane de lei.

Citeste si:
Cum ajunge o epavă dintr-un cimitir italian să valoreze 100.000...
Cum ajunge o epavă dintr-un...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

De asemenea, BCR Asigurari de Viata isi va majora capitalul social cu 120 milioane de lei, dupa ce actionarii au aprobat operatiunea in luna ianuarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri